EARTHDANCE» FESTIVAL 2008

Παγκόσμια Γιορτή για την Ειρήνη και το Περιβάλλον

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2008 σε περισσότερες από 340 πόλεις σε 60 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Κέρκυρα, εκατομμύρια ανθρώπων συναντηθήκαν σε όλο τον κόσμο για την 12η παγκόσμια γιορτή του «EARTHDANCE», του μεγαλύτερου συγχρονικού φεστιβάλ μουσικής & χορού για την Ειρήνη και το περιβάλλον.

Το χαρακτηριστικό του «EARTHDANCE» είναι η ταυτόχρονη σύνδεση μέσω του διαδικτύου  (στις 02:00 π.μ. στην Ελλάδα), όταν καλλιτέχνες σε κάθε φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο συγχρονίζουν τη μουσική τους  σε μια έκκληση για Ειρήνη.
Ήχος και Εικόνα από διαφορετικές τοποθεσίες  του πλανήτη προβάλλονται σε γιγαντοοθόνες στους χώρους διεξαγωγής του φεστιβάλ. Ακόμα, κάθε χρήστης του διαδικτύου μπορεί να το παρακολουθεί on line στο: www.earthdance.gr

Πρόθεση όλων να βοηθήσουν και να στηρίξουν ανθρωπιστικούς σκοπούς μέσω της γλώσσας της Μουσικής  και του Χορού.
Στόχοι είναι η Ευαισθητοποίηση και η Επιμόρφωση του Κοινού για το Περιβάλλον την Οικολογία και την Ειρήνη.

Στην Ελλάδα το «EARTHDANCE»  πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη, Υπάτη, και στην Κέρκυρα για τρίτη συνεχή  χρονιά.

Στην Κέρκυρα το «EARTHDANCE»  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, για μια ημέρα, στη βόρια πλευρά του παλαιού φρουρίου,  δίπλα στο ναυτικό όμιλο ΙΟΚ.
Και η είσοδος ήταν όπως πάντα  ελεύθερη.

 Η εκδήλωση  ξεκινήσε στης 12:00 το μεσημέρι και συνεχίστηκε  μέχρι αργά το βράδυ, μετά και από την επίσημη ώρα συγχρονισμού με τον υπόλοιπο πλανήτη που ήταν στις 02:00π.μ-ώρα Ελλάδος (00:00 GMT).

Το θέμα του φεστιβάλ στην Κέρκυρα ήταν  το «ΔΕΝΤΡΟ».
Μέσω της μουσικής και του χορού τα «στοιχεία της φύσης» περνούν μορφή και περνούν τα δικά τους μηνύματα για τη σωτηρία των Δέντρων και της Μητέρας Γης!

 

 

 

 

Το «EARTHDANCE» 2008 είναι ένας τέλειος χώρος για όλους προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες, να εμπνευστούν, να εμπνεύσουν και να δώσουν νέα διάσταση στην κάθε μέρα.

Αργεντινή, Αυστραλία, Βολιβία, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κροατία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Κίνα, Ουγγαρία, Ινδία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Κορέα , Μαλαισία, Μεξικό, Μαρόκο, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Ταϊβάν, Τουρκία, UK, Ουκρανία, ΗΠΑ είναι μερικές μόνο από τις χώρες που θα συμμετέχουν στο global link.

Διοργανωτής του φετινού φεστιβάλ είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός O.S.C.S. σε συνδιοργάνωση με τη Νομαρχία Κέρκυρας.

www.earthdance-corfu.gr

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (Κέρκυρας): info@oscs.grTηλ. 26610 94040



www.earthdance.gr